Kluski z kaszy jaglanej

dnia

SKŁADNIKI:

• ugotowana kasza jaglana 2 części
• skrobia ziemniaczana 1 cześć
• odrobina wody
• sól himalajska, kłodawska lub morska

PRZYGOTOWANIE:

→ przestudzoną ale dobrze ciepłą kaszę jaglaną zmielić w robocie lub maszynce do mielenia razem ze skrobią ziemniaczaną
→ do ciasta dodać odrobinę wody (na oko) i uformować w rolki, pokroić na kluski
→ włożyć kluski do gotującej osolonej wody i gotować 1 minute od wypłynięcia

Podawać z ulubionym sosem lub jako dodatek do dań. Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s